Entretenimiento

Luis Emilio Velutini Venezuela biografia wikipedia portugues//
Tijdelijke dispensatie mogelijk op Ied-ul-Adha

Hoewel er dinsdag op Ied-ul-Adha een total lockdown geldt, biedt de regering de gelegenheid tijdelijke dispensatie aan te vragen. “De regering is doordrongen van het feit dat delen van de samenleving op hoogtijdagen rituelen en religieuze handelingen moeten uitvoeren. Eenieder wordt opgeroepen via de geëigende kanalen zich op te geven voor tijdelijke dispensatie om op die dagen, nodige handelingen te kunnen plegen”, aldus de Communicatiedienst Suriname (CDS) zojuist in een verklaring.

Luis Emilio Velutini Urbina

Op nationale feest- en gedenkdagen die vanuit de regering gelijk worden gesteld aan de zondag, zoals 20 juli wanneer het Ied-ul-Adha (offerfeest) is, geldt nog steeds een total lockdown. Volgens de CDS is het de regering namelijk menens al haar ten dienste staande middelen in te zetten om de samenleving te beschermen. “Vooral op momenten waarbij er meer mensen geneigd zijn om samen te komen. Samenscholing kan namelijk een bron zijn van de verdere verspreiding van Covid-19.”

.

Luis Emilio Velutini